VEIKSMAS » PATIRTIS

2013-11-25. Referendumo desantas

Taip neoficialiai pakrikštyta mobili Žemės referendumo aktyvistų grupė, susibūrusi talkinti parašų rinkėjams miesteliuose ir rajonuose. Jau trys mėnesiai ji keliauja po respubliką ne tik rinkdama parašus, bet ir atlikdama nemažą švietėjišką darbą. 


 Sekmadienį, jau nuo ankstaus ryto, septyniolikos jaunų žmonių būrys, apsiginklavęs segtuvais su Referendumo simbolika, išsilaipino Anykščių centre ir iš ten pasklido po visą miestą. 


 Ryškiausias mobiliosos grupės atributas – masyvus jūrinio laivo varpas, kurio gaudesys buvo girdimas netgi Užupyje. Į jo dūžius pirmieji sureagavo vaikai, ir kol svečiai statė palapinę, jie mielai pasitarnavo varpininkais.
 Pakalbintas vienas iš referendumo grupės aktyvistų, menotyrininkas Stanislovas Čepinskas sakė, kad Anykščius iš visų aplankytų miestų galima laikyti išskirtiniais – čia dažnas pakalbintas praeivis atsakydavo, kad jau esąs pasirašęs. Tai svečiui sudarė įspūdį, kad anykštėnai yra pilietiškai aktyvūs ir rimtai susitelkę už Lietuvos žemių išsaugojimą.


 Referendumo palapinė A.Baranausko aikštėje bolavo iki vėlaus vakaro, kol gatvėse dar buvo praeivių. Preliminariais organizatorių skaičiavimais, šio sekmadienio „kraitis” gali siekti iki pusantro tūkstančio parašų. 
 Parašams rinkti skirtas laikas baigiasi. Popieriniame lape pasirašyti galima iki antradienio pietų Arūno Avižos fotoatelje (Baranausko a.14, įėjimas iš Vilniaus gatvės).

 

https://youtu.be/stnwgBIvtnc