ARCHYVAS

2018-05-13. APKLAUSA IR JOS REZULTATAI

 

 APKLAUSA

dėl bendro informacinio portalo atidarymo

 

Respublikos pilietinio gyvenimo atmosfera po truputėlį kaista. Abejingumo ir baimės įšalas dar kausto žmones.  Viena iš problemų – prasta TIKSLINĖS INFORMACIJOS SKLAIDA.

 

Svarbios žinios paskęsta tarp propagandos, politizuotų lovos reikalų ir partinių rietenų. Į televiziją mūsų neįsileidžia, o Feisbuk'o platformoje vis labiau stiprėja cenzūra. Logiška išeitis – sukurti VIENĄ BENDRĄ portalą, kvalifikuotai pateikiantį tautai svarbiausią informaciją vienoje vietoje. Pirmieji žingsniai jau padaryti. Dabar reikia nuspręsti, koks jisai turėtų būti. 

 

1. VARIANTAS. 
Portalas, orientuotas į PILIETINĮ ŠVIETIMĄ ir diskusijas politinio, ekonominio, kultūrinio bei jaunimo gyvenimo srityse. Jis būtų skirtas plačiąjai ŠVIESUOMENEI, neabejingai respublikos ateičiai, bet iš esmės daugiau linkusiai užimti stebėtojo pozicijas.

 

Tokios koncepcijos įgyvendinimui pakaktų APSIJUNGTI bent daliai jau egzistuojančių pažangių, bet mažiau žinomų tinklalapių. Bėda, kad jie nelinkę vienytis... Belieka vienintelė išeitis - samdyti redaktorių ir specialistus. Kol kas iniciatoriai tam nepajėgūs, o tikėtis finansinio palaikymo iš skaitytojų – nerealu: praktikoje aukoti apsisprendžia vienetai ir tai tik kukliomis sumomis.Be to kiekvienas tinklapiukas prašo paremti. Tai sudaro nelabai simpatišką kaulytojų įspūdį. Galimos pajamos iš reklamos irgi to neišspręstų. Be to jos rimtam portalui nepriduotų solidumo ir  blaškytų.

 

2. VARIANTAS. 
Mažesnės apimties tinklalapis, skirtas tik aktualiausiai informacijai ir orientuotas daugiau į PILIETINĮ VEIKIMĄ, nei į teorinius-filosofinius apibendrinimus. Informacija jame būtų kruopščiau atrenkama iš bendro srauto ir skaitytojui pateikiama apibendrintai ir glaustai. Straipsniai - sutrumpinti arba su anotacijomis. Atitinkamas dėmesys – pilietinėms iniciatyvoms ir konkrečioms jų įgyvendinimo galimybėms.

 

Tinklalapis būtų skirtas labiausiai UŽIMTIEMS ir neturintiems laiko naršyti po internetą. Jį peržiūrėti būtų galima per keletą minučių. Tai labai svarbu emigrantams, kurių dauguma ypatingai užimti, turi pakankamai savų rūpesčų, bet nori operatyviai gauti patikimas žinias apie padėtį Tėvynėje. Be to, jie, nors ir neturi laiko, bet turi didesnes galimybes paremti: juk užsienyje tautiečių yra ko gera daugiau, nei Lietuvoje gyventojų, turinčių balsavimo teisę.

 

Dar viena kategorija (ir problema !!) – PENSININKAI. Dauguma jų gyvena televizoriumi, šventai juo tiki ir aktyviausiai už kitus dalyvauja balsavimuose. Praktiškai jie ir išrenka valdžią mums visiems, pagal SISTEMOS parinktus kandidatus pagal "vaizdelį" televizoriuje.

 

Bet apie tai kitą kartą – kai paaiškės jūsų pozicija dėl portalo krypties. O dabar kviečiame balsuoti pridedamoje anketoje, o ne spaudyti  "laik'us" - jie neduoda jokios portalo iniciatoriams  naudingos informacijos, o tik parodo jūsų emocijas

 

Apklausa baigta

 

Komentarai


Valentina. Pensininkai irgi pamažu pereina prie kompiuterių, nu aisku ne 70-mečiai, bet šiaip jie turi laiko

 

Ona Murmokienė.  Antras variantas geriau, ir būtinai lietuviškas santrumpa, nes dabar daug aktualių pasisakymų anglų kalba, o ją, ypač vyresni žmonės, ne visi moka.



Susisiekite su mumis!

* Privalomi laukai
Siųsti