ARCHYVAS

2016-12-27. Kaip atsiriboti nuo abejingųjų masės

Žemės referendumas parodė, kad Lietuvoje tokių, biorobotais paverstų gyventojų - net 85 procentai. Savo stulbinančia mase, jie traiško ir dusina visas iniciatyvas, žlugdo protesto akcijas, mitingus, referendumus.  Prekybos centrų boikoto metu, jie pirmieji lėkė ne palaikyti mitinguotojų, o šluoti nuo lentynų dėl organizuotų protestų atpigusių prekių.

 

Kita vertus, savo nedalyvavimu jie praktiškai boikotuoja rinkimus, tuo atverdami kelius įvairaus plauko partiniams karjeristams sulįsti į valdžią, atima galimybes tobulinti ir keisti valdymo sistemą.

 

Norisi tikėti, kad ne vienas bandėte gilintis į šią situaciją ir netgi ieškoti sprendimų. Būsų malonu, kad pasidalintumėte savo idėjomis ar įžvalgomis. Tai labai svarbu..

 

Prisimenate parašų rinkimo dėl Žemės referendumo laiką? Atrodė - antrąsyk nubudo Sąjūdžio dvasia. Žmonės atkuto, sujudo, į jų žvilgsnius grįžo gyvybė, pakylėjimas. Visi sutarė, visi vieningai bylojo savąją poziciją, visi vieningai pareiškė savąją valią...

Ir staiga - visa tai vienu glaistu nubraukiama lengva ranka. Į dviejų tūkstančių aktyvistų kruvinu darbu pasiektą referendumą atėjo balsuoti tik 15 proc. gyventojų - netgi mažiau nei pasirašiusųjų už jo organizavimą. Baisiausia, kad valdžiai buvo duotas signalas, jog su mumis jau galima daryti ką nori. Parašų rinkėjai buvo kviečiami į policiją, daromos kratos visuomenininkų namuose, politinio atspalvio bylos tapo vos ne kasdienybe...  

O kas po to? Po to - nieko. Jokių protestų, jokių diskusijų, jokių teisėtų ir teisinių kelių... Tarsi galutinė kapituliacija, susitaikymas, kapo duobė. Kodėl? Ar todėl, kad žmonės persigalvojo? Kad bet kokiam sprendimui iš principo buvo abejingi ir parašus rinko tik formaliai? Ne - tai todėl, kad „liaudies balsui“ garsiakalbiai Lietuvoje yra išjungti - nepalikta jokių galimybių nesutikti, išreikšti savąją valią, patiems dalyvauti sprendžiant savo valstybės ir savo pačių ateities reikalus. Tiesa yra ta, kad į mūsų bėdas, į mūsų lūkesčius, mūsų dejones, pasipiktinimus ir apskritai į mus, kaip tokius, seniai niekas nekreipia dėmesio.

 

VIDEO 



Susisiekite su mumis!

* Privalomi laukai
Siųsti