ARCHYVAS

2016-11-24. Apie Lietuvos nacionalistus

Kaip jau turbūt daugelis tuo besidominčių žino, Lietuvoje yra dvi nacionalistų kryptys. Viena jų įsivardinusi save tautininkais ir apiforminusi savo juridinį statusą į partiją (TS), kita gi, dar tik žengianti pirmuosius žingsnius politinėje arenoje ir pasivadinusi „Nacionaldarbininkais“, vadovaujama Žilvino Razmino.

 

Ir ta ir ta turi daug bendro. Ypač prisiminus, kad dabartiniai LTJS, TS anksčiau sisteminių MIP buvo vadinami naciais, bei neretai fašistais.  Šiai dienai šiais epitetais-etiketėmis sisteminių MIP apdalinama naujoji, pretenduojanti tapti politine – jėga.

 

Pastaruoju metu tapo pastebima šiokia tokia trintis tarp šių dviejų darinių, mat jie abu kaip ir savinasi bendrą abiem identifikatorių – nacionalizmą. Todėl konkuruoja viešojoje erdvėje, kaltindami vieni kitus kažkokių autorinės nuosavybės teisių pažeidimu (kai kurių šaltinių pasisakymais), nors iš esmės jokių autorystės teisių neturi nei vieni, nei kiti.

 

Tačiau šiuo atveju mes nenagrinėsime jų panašumų ar skirtumų, paliksime išsamesnį šios temos nagrinėjimą vėlesniam metui.

 

Tiesą sakant, visada verta susipažinti su tuo, ką siūlo ar teigia pretenduojanti tapti nauja politine jėga pusė, mat ji bet kuriuo atveju gyvens ir veiks tarp mūsų, todėl verta žinoti, ko galima iš jos laukti. Neturėkime išankstinių nusistatymų ir mažiau kliaukimės sisteminių MIP vertinimais. Jie dažniausiai būna dosniai apmokėti jau esamų valdančiųjų politinių darinių. Labiau pasitikėkime savo protu ir asmenine patirtimi.

 

Šeštadienį Šiauliuose vyks trečiasis tautinių organizacijų susirinkimas - konferencija. Tikėkimės, kad joje paaiškės tolesnės tautinių organizacijų veiklos kryptys.

 

Šaltinis



Susisiekite su mumis!

* Privalomi laukai
Siųsti