ARCHYVAS

2016-08-10. Vilius Bražėnas. Per anksti šokti ant komunizmo kapo


 

PER ANKSTI ŠOKTI ANT KOMUNIZMO KAPO

 

Nežiūrint to, kad Vakarų liberalai ir net kai kurie konservatoriai bando įtikinti visus, kad komunizmas miręs, yra pakankamai duomenų, rodančių, jog toli gražu dar per anksti mums šokti ant jo kapo ir dėti gėles tiems, kuriems komunizmas buvo artimas ir mielas.

Lietuviai, latviai ir estai, pavyzdžiui, gerai žino, jog komunizmas 1940 metų birželio mėnesį užgrobęs mūsų kraštus tebėra gyvas ir dar neserga nepagydoma liga.

 

Dauguma mūsų gerai žinome, ir belieka kitiems priminti, kad komunizmas laidojamas jau daugelį kartų, pradedant nuo Lenino dienų.

 

Jis iš mirties patalo visad buvo prikeliamas „internacionalistų daktarų“ Vakaruose, kurie jį nuo visų komunizmo negalavimų jį gydė laisvojo pasaulio finansais, technologija, maistu ir politiniu prestižu. Tad ir dabartinėje krizėje komunizmo galutinį likimą nuspręs ne Gorbačiovas ar Raudonoji Armija su KGB, bet Vakarų bankininkai, biznieriai, profesoriai ir didžiųjų sostinių politikai.

 

Nuo to ir priklausys, kiek laisvės siekiančios Sovietų Sąjungos tautos ir net patys rusai patikės Vakarų principais ir tikru, o nemeluotu, tikėjimu visų žmonių teise į laisvę bei į visų tautų apsisprendimo laisvę.

 

Mūsų tautiečiai okupuotoje Lietuvoje mato, kad komunizmas tebėra gyvas „naktinėje“ –maksvinėje lietuviškoje Kompartijoje.

Ne visi tikri, jog Komunistų Partijai pakeitus vardą, neliks komunistinis vilkas socialistinės avies kailyje.

Grįžtant Amerikon nepamirština, jog marksizmas dar sveikas gyvas ir klesti didžiuosiuose universitetuose, pradedant Harvardu, ir yra palaikomas mokesčių mokėtojų sudėtais pinigais.

Tad lietuvių išeivių šeimos, besidžiaugdamos komunizmo mirtimi, turėtų susirūpinti, kad siunčiami į marksistinius universitetus mūsų vaikai išėję neprisidėtų prie komunizmo atgaivinimo.

Vilius Bražėnas

1990 m. Birželio 7 d. Nr. 17, Laisvoji Lietuva