ARCHYVAS

2016-06-22. Jaunimas su palapinėmis persikraustė į Vilnių


 

Birželio 22 d. judėjimas „Gyvenimas per brangus“ atsikraustė į Vilnių ir užėmė Vyriausybės pastato prieigas. Savaitę Kauno miesto sode palapinėse gyvenęs jaunimas po to, kai Seime skandalingai greitai buvo priimtas darbuotojų teises smarkiai apkarpantis Darbo kodeksas, nutarė vykti į Vilnių ir nesitraukti tol, kol įstatymas nebus atšauktas.

 

„Arsi ar pasikarsi?“ - tokiu pavadinimu socialiniame tinkle sukrtas renginys, o jo anotacijoje rašoma: „Seime priimytas Darbo kodeksas yra kenksmingas visiems Lietuvos žmonėms, dirbantiems pagal bet kokią sutartį. Politikai visiškai neatsižvelgė į dirbančiųjų, profsąjungų ir bendrai Lietuvoje gyvenčių žmonių interesus, į jų gerovę, visi pasiūlymai naudingi darbuotojams buvo atmesti ir nesvarstomi. Jie mums neastovauja, todėl kovojam už savo teises patys. Mes niekur nesitrauksim“.

 

Apie šimtas žmonių, susirinkę Vinco Kudirkos aikštėje surengė asamblėją, kurioje buvo nutarta palapinėse gyventi tol, kol valdžia neatkreips dėmesio į reiškiamą poziciją. Vėliau persikraustę prie pat įėjimo į Vyriausybę protestuotojai sulaukė ir policijos dėmesio. Policinikai buvo pasitikti šūkiais „Mes nevergausim ir niekur nesitrauksim“, „Naujas DK – ne mūsų valia“. Šie informavę susirinkusiuosius, jog jie pažeidžia įstatymais nustatytą atstumą iki Vyriausybės, pabendravę su protestuotojais, pasitraukė. 

 

Protetso akcijoje dalyvavo ir asamblėjoje kalbėjo Trišalės tarybos narė, Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.

 

Video

 

Video -2

 

Protestuotojai ketina ir toliau likti prie Vyriausybės, birželio 23 d. bus bandoma sutrukdyti valdžios atstovams pakliūti į pastatą. 

 

Šaltinis