ARCHYVAS

2016-06-06. PAKELKIME LIETUVĄ: MES GALIM!


 

MIELI SKAITYTOJAI,

Prieš keletą dienų šį tekstą užtikau internete. Pamačius, kad jį parašė ne kokia gerai žinoma garsenybė, o paprastas vaikinukas iš Klaipėdos, apėmė toks mielas ir geras jausmas, kad tiesiog negalėjau nepasidalinti juo ir šioje svetainėje.

Štai ką jis rašo...

 

 

PAKELKIME LIETUVĄ 

 

BŪTINA PERSKAITYTI KIEKVIENAM LIETUVOS PILIEČIUI 

 

Mieli Tautiečiai, 

labai džiaugiuosi, kad pagaliau pradėjom veikti kartu. Kada paskutinį kartą taip buvo? Man atrodo, labai seniai. Taip, kad vietoj to, kad visais būdais šmeižti tą mūsų pavargusią Lietuvėlę, mes galime pagaliau pradėti bent kažkuo didžiuotis. Juk bet kuriuoje, net blogiausioje situacioje reikia įžvelgti nors ir menkiausią gerąją pusę. Bet, yra vienas BET: 


Reikia DAR LABIAU visiems vienytis. Nėra dabar JOKIO svarbesnio tikslo už ŠITĄ. Kol patriotiškumas pakilęs, kol bent kažkiek pradėjom mąstyti kaip vienas, REIKIA KUO GREIČIAU, PLAČIAU IR EFEKTYVIAU SUSIJUNGTI VIENOJE ERDVEJE ir APTARINĖTI, PLANUOTI TOLIMESNIUS VEIKSMUS.


Aš tai žiūriu į šitas mūsų „akcijas“, kaip į pirmą žingsnį, ir puikią galimybę parodyti visų pirmą SAU, kad Mes dar GALIME ir esame pasiryžę GINTI SAVO INTERESUS. Kiek Mes jau kenčiam? Ir kiek Mes jau laukiam? Ir KO laukiam? Kol tas prakeiktas vienas kalafioras kainos jau 10 eurų? O kainas parduotuvėje gi toli ne vienintelė problema pas Mumis. VISKAS eina tik blogyn ir blogyn, ir aš tikiuosi, kad jau neliko tokių naivuolių, kurie dar galvoja, kad kažkas kada nors kažkur kažką pakeis, kol jis sedės ir nosį krapštys.

 

NE! TAIP TIKRAI NEBUS! Šį kartą KIEKVIENAS turės įdėti bent truputi pastangų mūsų bendrai gerovei. Ir žiniasklaida šį kartą bus visai ne mūsų pusėje. Bet užtat dabar, mes turime tokią paprastą ir tuo pat metu efektyvią priemonę, kaip Facebookas. Ir jau matome, kad įmanoma panaudoti ją mūsų labui.


Viskas LABAI paprasta. Ir visi geriausi dalykai ir sprendimai pasaulyje VISADA paprasti. Bet žmonės dažniausiai, atvirkščiai, pripratę eiti sunkiausiais keliais… 


PRADŽIAI, kiekvienas iš mūsų turės tik truputi pajudinti pirštukus. Tai va: 
Kad daryti įtaką valdžiai, Tauta turi išreikšti VIENINGĄ valią. Kodėl? Nes tik taip mes turėsime kažkokią galią. Bet kad taip būtų, visų pirmą, pati Tauta turi būti VIENINGA. Kaip tai padaryti? Užsibrėžti bendrus pasiekiamus tikslus. Kaip? Pasinaudojus tuo pačiu FB, kol nesukūrėmė gerai apgalvoto patogaus tinklalapio – informacijai gauti, bendravimui, diskusijom, planavimui ir t.t. O būtent šiuo momentu, viskas, ką reikia daryti, tai pasidalinti šiuo postu DABAR. 


Įsivaizduokit, kad 300 tūkstančių patriotiškai nusiteikusių Lietuvos piliečių (tiek reikia parašų referendumo skelbimui, kas yra visiškai nesąžininga, bet apie tai vėliau), susitaria nubalsuoti už vieną Mums visiems palankią partiją (visas sistemines partijas reikėjo seniai jau pamiršti, o alternatyva tikrai yra). Arba susitaria surinkti parašus, tarkim, dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo, arba dėl to paties referendumo skelbimo reikalingų parašų mažinimo (siūlyčiau 50 tūkstančių).

 

“Svarbiausi Valstybės bei Tautos gyvenimo klausimai sprendžiami referendumu“ - tai mūsų Konstitucijos 9 straipsnis. Jeigu valdžia nereaguoja į referendumo rezultatą, yra ir kitų budų daryti jai įtaką. Svarbiausia suprasti KO Mes norime ir KARTU SIEKTI TIKSLO. 


Kadangi visi laukia, ką gi darysim išskyrus boikotus, siūlau visiem jungtis į pasiūlymų ir diskusijų grupę, kurią neužilgo pereis į visuomeninį judėjimą. Ten Mes KARTU galvosime - KOKIE mūsų prioritetai, KĄ reikia daryti, IR KO MES NORIME PASIEKTI! Juk iš esmės čia toks paprastas dalykas, bet visi kažkodėl pamiršo, kad TAUTOS GALIA SLYPI VIENINGAME VALIOS IŠREIŠKIME! Grupė visiškai nauja ir beveik tuščia. Reikia suprasti, kad KIEKVIENAS pilietis privalo prisijungti ir KARTU KURTI MŪSŲ VALSTYBĘ!

 

Suprantu, jog visada buvo ir bus pasyvių piliečių. Bet jeigu Mes nenorime iš viso išnykti nuo šitos Žemės, dalyvauti turės VISI, bent svarbiausiuose dalykose, kaip įšėjimas į gatves, referendumas ar balsavimas. Aktyviausi iš Mūsų galvos, siūlys, dalyvaus. Mažiau aktyvūs pamatę patinkantį spendimą ar pasiulymą, prisijungs prie jų veiklos. O jau visai aptingę ir pasyvūs privalės reikiamu metu pridėti bent kažkiek pastangų galutiniam rezultatui. 


Iš grupės bus sukurtos kitas grupės. Kiekvienam sugalvotam tikslui – atskirą grupė. Taip būs patogiausiai. Ten jau yra keletą pasiūlymų. Mums reikia KUO DAUGIAU kupinų iniciatyvos, patriotiškai nusiteikusių piliečių, su skirtingais požiūriais ir skirtingomis nuomonėmis! Tik pradžiai būtų gerai visiem susivienyti čia. Turėkite omeny, kad apie jokį valstybinį perversmą ir kalbos negali būti. Nuo jų nieko gero nebūna. Viską darysime teisėtu būdu, remdamiesi Konstitucija. 


Grupė „Neeisiu į prekybos centrą“ surinko tiek narių vos ne per kelias dienas. O Facebook turinčių lietuvių gi daug daugiau, nei 100 tūkstančių. Manau, kiekvienas gali lengvai paskaičiuoti, kiek pažįstate žmonių, neturinčių FB. „15min“ laikraštis turi 400 000! Reiškia MES GALIM pavaryti ir 500 000! IR VISKAS PRIKLAUSO NUO TAVĘS!!! Taip, TAVĘS! TU, kuris tikriausiai prieš šitą boikotą dar nesi NIEKO PADARĘS, ar bent PABANDĘS kažkaip pakeisti šią situaciją MŪSŲ ŠALYJĘ! LYGIAI TAIP PAT, KAIP IR AŠ!!! Mums SPECIALIAI yra ĮKALTA į GALVĄ tai, kad MES NIEKO NEGALIME PAKEISTI!

 

O Mes GALIME VISKĄ! Jeigu dėl Savęs nesinori, tai bent dėl SAVO VAIKŲ PASISTENKIT! Lietuva Piliečių turi nelabai daug, IR TAI TIK Į MŪSŲ NAUDĄ! PASIDOMĖKITE, KAS ĮVYKO ISLANDIJOJE PRIEŠ 6 METUS! BANKROTAVO po krizęs, o po to padarė STEBUKLĄ!!! Jie netgi KARTU savo NAUJĄ KONSTITUCIJĄ PER INTERNETĄ PARAŠĖ!!! Ir NIEKAS APIE TAI NEŽINO! Europoje NIEKUR NEPARODĖ JŲ VIENINGUMO! Tai KUO MES BLOGESNI?! JUK SENAI AIŠKU, KAD DABARTINIAMS SEIMŪNAMS VISIŠKAI NUSISPJAUT ANT MŪSŲ! IR VĖL JIE PRIEŠ RINKIMUS ŽADA KOSMINIUS ATLYGINIMUS!!! Vėl tas pats PRIEŠRINKIMINIS MARAZMAS!

 

Taigi pradėkim pagaliau DARYTI KAŽKĄ! Pradėkim TUOJ PAT! NUO ŠITO POSTO! REIKIA BENT PABANDYTI! VISKAS ĮMANOMA! KARTU MES GALIM VISKĄ! ATĖJO METAS VISIEMS SUPRASTI, KAD LAUKTI JAU NEBEGALIMA! REIKIA VEIKTI DABAR!!!


Įsivaizduokite, įeinate į FB, o ten PUSĖ JŪSŲ DRAUGŲ PASIDALINĘ šiuo postu! Dar pasirašę: „SKAITOM VISI!!!“, „JUNGIAMĖS!“, „PAGALIAU!!!“, „MES GALIM!!!“, DALINAMĖS VISI!”…KOKS TAI BŪTŲ EFEKTAS!!! Tada paskaitę pasidalintų ir VISI KITI. Tik reikia PRADĖTI NUO SAVĘS!!! Tik tuo atveju, jeigu Tavo pasirinkimas NESĄMONINGAS, arba visus vienija AKLA AGRESIJA - tada TU BANDOJ, ir nuo Tavęs jau NIEKO NEPRIKLAUSO - ČIA TU PRIKLAUSAI NUO APLINKINIŲ. O jeigu Tavo kiekvienas žingsnis SĄMONINGAS, jeigu Tu kiekvieną minutę gali sau tiksliai paaiškinti KĄ ir KODĖL Tu darai, ar Tau to tikrai reikia, ir KAS iš to bus, tada TU valdai situaciją, ir nuo TAVO pasirinkimo priklauso jau daug kas... 


Taip kad, DALINAMĖS šiuo postu, draugai. Dalinamės iš visos širdies. Juk jeigu eiti šita kryptimi, Mūsų šalies ateitis priklauso nuo to, kiek iš Jūsų dabar pasidalins (kaip tai juokingai neskambėtų). Turi būti toks pasidalinimų „SPROGIMAS“. Pasidalinkitė du, tris kartus. Prirašykit SAVO motivuojančių žodžių. PATYS pridėkite VISUS lietuvius drauguose. Kam nelabai įdomu, bent matys ką Mes veikiam, o kam visai nusispjaut, gales ir išeiti. Pasidalinkitė kituose grupėse

 

Pasakokite visiems draugams, visiems kaimynams, močiutei, broliui, tėvams. Juk pagaliau prasideda permainos! Žingsnis po žingsnio. Lašas po lašo. Mes busime vis arčiau savo taip laukiamos laisvės ir laimės. Išmesim visus vagys iš Seimo, pakelsim ekonomiką (o tai nesunku padaryti, jeigu Valdžia to tikrai nori). Lietuviai pradės grįžti iš užsienio! Mes GALIM. Mes TIKRAI GALIM. Svarbu VIENINGAI EITI LINK TIKSLO, IR TIKĖTI SAVO JĖGOMIS, „ir bus Jums pagal Jūsų tikejimą“. VISKAS PRIKLAUSO NUO MŪSŲ PAČIŲ. O konkrečiau, šiame etape, nuo to, kaip KIEKVIENAS stengsis pasidalinti šia informacija ir nauju susikūrusiu judėjimu.

 

P.S. Didelis AČIŪ boikoto organizatoriams (manau nuo daugelio Lietuvos Piliečių), už šitą iniciatyvą. Laiku viską sugalvojo, pamatė duris, ir ryžtingai įėjo pro jas. Jūsų dėka žmonėse kažkas pabudo. Ir būtent Jūs davėte startą šalies atkūrimui!

Daniil Petrov

 

https://www.facebook.com/groups/1109798255730664/