PANEVĖŽYS

2021-11-24. "BASŲ MAMŲ" PALAIKYMO AKCIJA PANEVĖŽYJE


Šiandieną sustojome veidu į Panevėžio savivaldybę ir į kelią kuris veda link Vilniaus autostrados. Susirinkome solidarizuotis su basomis mamomis, kurios tuo pačiu metu stovėjo prie Vyriausybės Vilniuje.


Jūsų Ekscelencija Gitanai Nausėda, prašome išgirsti mus, kaip išgirdote kitas mamas, protestuojančias Vilniuje. Prašome išgirsti ir tas mamas, tėčius, senelius ir močiutes, kurie tuo pačiu metu stovėjo prie kitų Lietuvos miestų savivaldybių, šią šaltą dieną ir prašė būti išgirsti.
Prezidente Gitanai Nausėda, mes palaikome šias mamas ir pritariame jų žodžiams:


„Vaikų galimybių apribojimas, kai vaikai nebegalės lankyti būrelių, laisvai dalyvauti renginiuose, lankytis viešojo maitinimo įstaigose, sukeltų ne tik nepatogumų, bet ir suteiktų prielaidas patyčių, mobingo ir kitų diskriminacijos formų įsigalėjimui“.


Prezidente prašome, išgirskite ir gerb. profesioriaus Igno Vėgėlės žodžius, kurie tinka šioje situacijoje: „Labai „gudri“ politika – supriešinti žmones taip, kad žmogus eitų prieš žmogų, o ne prieš Vyriausybę.“ Vyriausybė, pasitelkusi karo retoriką, kursto patyčias, krizes visuomenėje ir šeimose. Vyriausybė nesiklauso tautos. Nesikalba, nediskutuoja, nesitaria. Jiems atrodo, kad visus sprendimus geriausiai gali priimti jie vieni. Tie, kurie neturi širdies ir vaikų!


Vyriausybės reakcija į praėjusią savaitę vykusias „Basų mamų“ akcijas – atsakymas raštu. Leiskite pacituoti: „Patikiname, kad Ministrė Pirmininkė, Vyriausybės nariai gauna daug ir įvairių visuomenės nuomonių, pasiūlymų, ir jie visi, nepriklausomai nuo jų turinio kritiškumo, yra vertinami. Vyriausybės sprendimai priimami tik išanalizavus galimas rizikas, tariantis su sričių ekspertais, remiantis patikimais duomenimis ir analitikų įžvalgomis“ Tiesa, kokie tie duomenys, kokios įžvalgos ir kas jas pateikė, LRV atsiųstame laiške nenurodoma.


Girdime, kaip Premjerė kalba apie vakcinas vadindama jas "sidabrinėmis kulkomis", o sveikatos apsaugos ministras taikiai protestuojančias mamas bando pavadinti sprogmenimis ginkluotomis teroristėmis.


Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys kalbėdamas viešai ir naudodamas karo retoriką tvirtino, jog mamos žaidžia su sprogmenimis.


Tačiau mes turime kitokią nuomonę ir atsaką A. Dulkiui - Terorizavimas skiepyti vaiką neištirta vakcina - yra sprogmuo paduotas į vaiko rankas!


Atsakydamos Ministrui mes pasirinkome taikaus protesto simbolį – baltą balioną. Ministre, nesprogdinkite mūsų vaikų vaikystės“. Mes neketiname sprogdinti šių balionų, ir taip patvirtinti ministro žodžius išsakytus apie mamas. Mes ketiname juos paleisti į laisvę ir įrodyti priešingai.
Niekiname valdžią kuri niekina net mūsų vaikus. Tauta šiai vyriausybei neatleis.


Tačiau norime uždegti Prezidentui šviesą veikti. Prašome Jūsų, pasinaudokite savo galiomis, stabdydamas šią antikonstitucinę veiklą.
#BasosMamos

VIDEO