PAGRINDINIS

2023-01-15. PAMĄSTYMUI

Pamąstymui 

(filmo scenarijus)


CBDC. Daugiausiai po pusmečio šią abreviatūrą žinos kiekvienas iš mūsų. O tiems, kam įdomu, aš šiek tiek papasakosiu apie tai, kas tai per padaras.


Pasakyti, kad tai nauja skaitmeninė valiuta, reiškia nieko nepasakyti. Beje, tai visai ne naujiena. Ir kol dviejų šalių vyrai ir toliau žudo vienas kitą, tų pačių šalių bankai pasirašo susitarimą dėl bendros valiutos.


Beje, jau 83!!! šalys pasirašė už šios nesamonės įdiegimą. Ir nors kiekvienoje atskiroje šalyje valiuta (pinigai) vadinsis taip pat, kaip ir anksčiau, kur grivina, kur rublis, euras ar juanis, iš tikrųjų tai PIRMOJI PASAULINĖ VALIUTA.


Tik tai visai ne pinigai. CBDC nėra paremtas niekuo, nei žaliavomis, nei auksu. Popierinės formos jų nėra ir nebus. Tai greičiau jūsų taškai, balai, bonusai, kuriuos Jūs, jei gerai elgsitės, gausite ir galėsite iškeisti į prekę ar paslaugą.


O dabar apie CBDC ypatumus. Šios „valiutos“ skaitmeniniame "korpuse" visam laikui saugoma VISA informacija apie visus jos savininkus ir judėjimą. Šios valiutos negalima kaupti, nes. DĖMESIO – ji turi galiojimo laiką, vieną kartą gavęs privalai ją išleisti iki nurodytos datos.


Be to, „Valiuta“ turi specialią paskirtį, t.y. jei Jums pervedė 200 "cibidiciukų" kurui, tai maistui jų išleisti negalėsite. Bet tai dar ne viskas. CDBC yra susietas su vieta, pavyzdžiui, jūs laisvai išleidžiate ją Kaune, bet Vilniuje būsite nemokus klientas.


Paprasčiau tariant, jei anksčiau jūs pats nuspręsdavote, kaip ir kur išleisti savo pinigus, tai įvedus CBDC, tai nuspręs net ne vyriausybė ar bankai, o tik centrinis pasaulio bankas.


Jau girdžiu: "O dieve, apie ką jis čia šneka!!!" Bet tęskime. Jei anksčiau bauda iš esmės buvo tam tikros sumos praradimas, tai CBDC sistemoje bauda pirmiausia yra teisių apribojimas.


Na, o jei visiškai nepaisisite sistemos primestų taisyklių - užblokuos sąskaitą ir gyvenkite kaip išmanote. Nėra kam skųstis, nes tik DI (dirbtinis intelektas) nuspręs „kam meduolis, o kam botagas“.


Bet yra ir šiokių tokių pliusų. Korupcija visiškai išnyks. Įmokos už dujas, elektrą, komunalines paslaugas ir mokesčiai bus nurašomi automatiškai. Vogti taps beprasmiška. Bausmė - neišvengiama ir neatidėliotina, čia ir dabar.


Tačiau, vietoj privačios nuosavybės – tiesiog leidimas gyventi šiame name ir visi, visi, visi (na, beveik visi) turės minimalias bazines pajamas CBDC savo socialinėje piniginėje.


,,Tu ir vėl vėjus rašai!", - sakysite Jūs. Deja, ne. Šios sistemos jau išbandytos Nigerijoje, Singapūre, Bahamuose, Jamaikoje, Australijoje ir, žinoma, kaip be jos – Kinijoje! Ir kol mūsų dėmesys nukreiptas į karą, jie ruošia mums staigmeną. "Pagooglinkite" patys, jūs neprivalote manimi tikėti.


Kaip ten bus, parodys laikas?! Bet sistema išbandyta ir parengta diegti, galimai, jau kitų metų pavasarį-vasarą visose 83 šalyse. Netrukus mums visiems bus pasiūlyta atidaryti socialinę piniginę, kur bus pervesti pirmieji CBDC, o likusieji pinigai, ypač popieriniai banknotai, išnyks dėl hiperinfliacijos ir visiškos dabartinių bankų sistemos žlugimo, dėl energetinės krizės ar, galbūt, ekologinės katastrofos.


O jei staiga, bac ir nėra interneto, tada mes liekame be pinigų!?, - paklausite Jūs. Nesijaudinkite, viskas apgalvota. Pinigai saugomi po oda implantuotame luste, ten fiksuojamos visos operacijos ir atsiradus internetui, jos sinchronizuojamos su banku. Na, o jei nenorite implantuoti lusto, nereikia, laukite kol atsiras internetas arba eikite ten, kur jis yra. Bet tai juk taip nepatogu. Sveiki atvykę į skaitmeninę vergiją!
(Iš tinklo.)

atgal
© 2023 www.manorukla.lt