PAGRINDINIS

2019-03-26. APIE I.ŠIMONYTĖS UŽSIENIO POLITIKĄ (KOMENTARAS)

Kandidatė į prezidentus, Seimo narė Ingrida Šimonytė penktadienį Vilniuje pristatė savo užsienio politikos prioritetus..

 

Povilas GYLYS

 

Lietuvos elite dominuoja futliarinis mąstymas. Jo atstovai nedrįsta pažvelgti už per kelis dešimtmečius suformuoto pasaulėžiūrinio "futliaro" ribų. Didžiausia I.Šimonytės bėda ta, kad ji dėstydama savo užsienio politikos programą tiesiogiai neužsimena apie LIETUVOS nacionalinius interesus tarptautinėje arenoje. O tai išduoda jos kompradorišką mąstyseną.

 

Taip, mes gyvename priimtų tarptautinių susitarimų sąlygomis, tačiau kartu turime budriai saugoti savo šalies interesus sudėtingoje bei dinamiškoje globalinėje ir regioninėje aplinkoje. I.Šimonytei ir kitiems elito kandidatams į prezidentus tenka priminti- dalyvaudami tarptautiniuose procesuose, turime vadovautis nuostata- Lithuania first.

 

Taip, mes turime suvokti tarptautines realijas, nevengti atsakomybės už tai, kas vyksta pasaulyje, tačiau mūsų vadovai turi žinoti, kad nieks kitas be jų ginti Lietuvos interesų nėra įsipareigojęs.

 

Šaltinis