PAGRINDINIS

2019-03-13. RINKIMŲ PERIPETIJOS

Naujausiuose prezidentiniuose reitinguose ryškėja du lyderiai – pirmas ir toliau išlieka Gitanas Nausėda, antroje vietoje – Ingrida Šimonytė, kurios atotrūkis nuo Sauliaus Skvernelio pamažu auga. Pasak politologų, įvertinus tyrimo paklaidą daryti išvadas dar anksti, tačiau, jei tendencija išliks, premjerui rinkimuose esą gali tekti tenkintis ir trečiąja vieta, praneša DELFI.
 Šaltinis

Kitas šaltinis

 

Seniai netikiu oficialių apklausų rezultatais. Nes jie, mano manymu, yra naudojami daugiau kaip viešosios nuomonės formavimo, bet ne jos tyrimo instrumentas. Tame formavime dalyvauja ir dvaro politologai bei didžioji žiniasklaida.

 

Drįstu galvoti, kad šį kartą šeimininkai lošia lošimą "vienas iš trijų". Du atlieka lyderių, o vienas skriaudžiamo vaidmenį. Išskaičiavimas gali būti toks- kadangi konservatorių kandidatas laimėti negali, tuomet į antrą turą išeina vienas "favoritas" ir "skriaudžiamasis". O skriaudžiamus žmonės atjaučia, palaiko.

 

Abu šeimininkams, iš tiesų, tinka. Kita rinkiminės strategijos pusė- tyloje skandinti kitus kandidatus kaip dėmesio nevertus, neperspektyvius. Aišku, kad "nematomi" kandidatai bent dalį balsų dėl to praranda. Tačiau strategai turėtų žinoti, kad žmonės po ketvirtį amžiaus trunkančios neteisybės, manipuliacijų periodo nori realių permainų ir ,bent dalis jų, tas manipuliacijas yra perpratę. Kaip sakė Abraomas Linkolnas , visos tautos visą laiką kvailinti negalima. Dalį-taip.

 

Povilas GYLYS