PAGRINDINIS

2020-05-09. APIE VIRUSO KURIAMAS POLITINES REALIJAS, STOCHOLMO SINDROMĄ IR POLITINĮ KARDIBALETĄ

PASKVILIS

APIE VIRUSO KURIAMAS POLITINES REALIJAS, STOCHOLMO SINDROMĄ IR POLITINĮ KARDIBALETĄ

 

Valdžios vyrų laimė, kad niekas įdėmiai nesiklauso ir neskaito, ką jie kalba ar rašo. O vertėtų. Štai sveikatos apsaugos ministras A. Veryga 2020.05.07 spaudos konferencijos metu pareiškia: „... bet supraskime, kad pats karantino reglamentavimas reikalingas kaip teisinis įrankis, kad būtų galima tam tikrus dalykus vykdyti ir įgyvendinti“. Kokius dalykus, ponas ministre? Apie tai mes dar pakalbėsim.


Teisinėje valstybėje karantinas yra skelbiamas tikslu užkardyti infekcijos plitimą, o ne kaip teisinis režimas, kurio metu galima ignoruoti įstatymus, žmogaus teises ir laisves.
Atrodo, lyg ir negeria šitas ministras, ale, kas galvoj tas ir ant liežuvio.

 

Psichologai, propagandistai, sektų lyderiai ir teroristai gerai žino: jeigu pakankamai ilgai koncentruoti žmogaus dėmesį į vieną objektą ar temą, individas pakliūva į transą ir tai kas vyksta periferijoje jam nebesvarbu. O jeigu žmogų pagrobti iš jam įprastos gyvenimo aplinkos, nuolat gąsdinti mirtimi ,eiline pasaulio pabaiga ir nuolat pasakoti, kad tik tu žinai receptą, kaip išsigelbėti, tai net pats juodžiausias teroristas gali tapti taip „karantinuotos“ grupės meilės objektu. Šis efektas turi pavadinimą: „Stokholmo sindromas“ (Psichologinis reiškinys, kuomet pagrobimo metu įkaitai (aukos) ima jausti teigiamus jausmus, pvz. savanorišką paklusnumą, pagarbą, meilę) jų pagrobėjams.)

 

Deja, tai kas šiandien vyksta su mūsų visuomene ir daugeliu kitų visuomenių pasaulyje yra kaip tik tai apie ką aš rašau. Ir tai puikiai supranta, tiek ministras Veryga, tiek premjeras Skvernelis tiek partijos lyderis Karbauskis. O jeigu nesupranta patys, tai berniukai pamokę juos plauti rinkėjui smegenis serialu „Naisių vasara“ ar demonstravę „Naisių oazę“ blogio jūroje ir čirpinti kaimiško tautiškumo smuikele tikrai tai žino. Dėdės, visa tai apmokėję, taip pat žino. Tuo labiau, kad pagal tą patį šabloną į valdžią atėjo ir Ivanišvilis su „gruziniška svajone ir Zelenskis su „liaudies tarnu“. Taip sakant, atpažįstam pagal braižą.

 

Ir tik šiuo fenomenu, o ne kuo nors kitu, galima paaiškinti stipriai ūgtelėjusius „valstiečių“ reitingus.

 

Todėl, kaip sako ministras A.Veryga, karantinas gali testis ir vasarą! Arba , geriausiai, iki pat rinkimų spalio mėnesį, kaip patarčiau aš. Politiniai konsultantai žino, kokia trumpa žmonių atmintis ir koks baisus nedėkingumas! Per porą mėnesių rinkėjas gali viską pamiršti. Atsiras naujos netikėtos aplinkybės, išlys naujas lyderis ir visas nepakeliamu darbu sukauptas politinis kapitalas nueis šuniui ant uodegos.

 

Beje apie NAUJUS LYDERIUS. Šis koncentracijos į mirčių skaitliukus sukeltas transas, kai niekas nieko kito nemato ir negirdi, yra puikus metas išvesti į orbitą naujus lyderius, pataisyti ar sunaikinti senųjų lyderių reitingus. Štai kaip gražiai tai vyksta pasaulyje: Angela Merkel iš „krypuojančios anties“, t.y. pozicijas paliekančios politikės pavirto „balta gulbe“. E.Makronas, nesiėmęs lyderystės nei europiniu nei prancūzišku masteliu, prarado paskutines žvilgančias plunksnas, tačiau prigąsdinęs visuomenę suvaldė „frondą“ šalies viduje.

 

Anglijos Borisas, pamuštas koronaviruso, tapo visuomenės gailesčio objektu, tačiau anglosaksiškoje visuomenėje net ir toks „silpnumas“ beveik tolygus politinei mirčiai. Todėl iš salos nei garso! V.Putinas, pralaimėjęs virusui lenktynes dėl referendumo, sulindo į bunkerį ir dabar jo reitingai važiuoja žemyn diena iš dienos, įtakos mažėja ir tik efektyvaus represinio aparato deka Sistema dar laikosi. D.Trumpas ir mielas kaimynas A.Lukašenka demonstruoja savo rinkėjui herojinės lyderystės kardibaletus.

 

Ir patikėkit, karantinavimo nuvargintai ir “bado buntams” pribredusiai baltarusijos ar Rusijos visuomenės daliai A.Lukašenka su vaistiniais traktoriais, vodka ir paradais tampa rimta alternatyva V.Putino “nusišalinimui nuo vadovavimo”.

 

D.Trumpui prasčiau sekasi išnaudoti viruso teikiamas galimybes: sergančių per daug, eidemiologas A.Fauci šiame kontekste nutraukia publikos dėmesį, todėl paskandinti vieną kitą iraniečių laivelį tampa neišvengiama politine būtinybe. Taip sakant , nieko asmeniško.

 

Lietuvoje, beje, situacija panaši: A.Veryga iš politinio užribio žaidėjo išsiveržė priekin ir tapo svarbiausiu tautos gelbėtoju.

 

JO herojiškos figūros fone Prezidentas G.Nausėda atrodo nykiai ir praradinėja lyderio charismą, premjeras Skvernelis tiesiog ne konkurentas tokioje Dievo pasiųstoje galimybių jūroje… Ir reikia pasakyti, kad Karbauskis gauna į rankas dar vieną “švietalą”, tam atvejui jeigu premjeras taptų nevaldomas.


Taigi , ne tik Danijos karalystėje, bet ir Lietuvos Kunigaikštystėje viskas gerai. Mes visi tuoj gausime po du šimtus eurų ir kaip žinoma tik “nedėkingas šuva” kanda į jį šerenčią ranka. Todėl garantuoju, tokių , didesnių ar mažesnių išmokų iki rinkimų, atsiprašau, iki karantino pabaigos, bus ir daugiau. Dieve , ačiū už pavojaus jausmą, o kaip tuo pasinaudoti, žinome mes patys.

 

Ir visai nesvarbu, kad už tuos pinigus, kurie sočiai nieko nepamaitins, buvo ir reikia sukurti valstybės rezervus, taip reikalingus išgelbėti visuomenei artėjančios ekonominės krizės akivaizdoje… Rinkėjas perkamas toliau. Kaip ten sake A.Veryga: “ karantino reglamentavimas reikalingas kaip teisinis įrankis“ .Cituojant buvusį Prezidentą:“vsio zakonno“.


Deja, tuo reikalas nesibaigia. Po mano pikta akimi pakliuvo labai linksmas dokumentas: LR vyriausybės COVID-19 valdymo strategija.

 

Kaip matyti iš pavadinimo, mūsų vadai ruošiasi valdyti infekciją...  Pagal analogiją: ką pasakytumėte, jeigu į audrą pakliuvusio laivo kapitonas ketintų „valdyti“ audrą ir blogą orą, o ne laivą, komandą ir gelbėti keleivius. Taip ir su šia „strategija“. Kaip žinia: kaip laivą pavadinsi, taip jis ir plauks! Ir jeigu plauki ne į tą pusę, tai kuo greičiau plauki, tuo labiau ne ten nuplauki! Bet apie tai, gal jau kitą kartą, rytoj.

Audrius Butkevicius



Susisiekite su mumis!

* Privalomi laukai
Siųsti