aNet keturiasdešimt procentų užsienyje gyvenančių lietuvių rimtai svarsto apie grįžimą į Lietuvą. Tokias tendencijas atskleidė naujausia apklausa. Užimtumo tarnybos direktorės pavaduotoja Giedrė Vitė laidoje Delfi diena tikino, kad nors daugelis emigravusių žmonių jaučiasi patenkinti gyvenimo kokybe, tačiau juos jau vilioja galimybė grįžti į Lietuvą.
 
 
 

Vis dėlto 40,5 proc. apklausos dalyvių pareiškė norintys grįžti į Lietuvą. 28,1 proc. teigė dažnai apie tai pagalvojantys, o 12,4 proc. – labai norintys sugrįžti. 21,6 proc. negalėjo pasakyti, ar nori sugrįžti, o 37,9 proc. nurodė apie sugrįžimą negalvojantys.

Detali respondentų analizė pagal sociodemografinius rodiklius parodė, kad ateityje grįžti į Lietuvą labiau nori vyrai nei moterys, dažniau – vyresnės amžiaus grupės (nuo 55 metų) asmenys. Dažnas sugrįžti norintis lietuvis neturi vaikų bei gyvena užsienyje iki dvejų metų. Didelė dalis sugrįžti norinčių emigrantų yra samdomi darbuotojai ar bedarbiai Danijoje, Islandijoje, Jungtinėje Karalystėje ar Norvegijoje.

 
www.DELFI.lt