ATMINTIS

2018-07-08. KAS SLEPIASI PO MASINĖMIS ŠVENTĖMIS

NUOMONĖ

 

.

Peržiūrinėdamas vakar fotografuotas nuotraukas iš Dainų Šventės, padariau nemalonų atradimą. Kaip tik prieš tai su viena kolege kalbėjome apie smegenų plovimą tautiečiams, kurį mūsų valdžia vykdo atjaunindama mūsų valstybę iki 100 metų, ir čia še tau... Šiandien aptikau, kad didelė dalis Dainų šventės dalyvių, kaip kažkokią brangenybę, dėvi marškinėlius ant kurių užrašas "100 metų atkurtai Lietuvos valstybei" arba turi rankose tokią pačią vėliavėlę.

 

Čia noriu priminti nesuprantantiems kame reikalas.. ne taip seniai šventėme pirmą Lietuvos vardo paminėjimą, kuriam tuo metu buvo oficialiai sukakę 1000 metų. Ir čia tik paminėjimas, kai normaliam žmogui ir taip aišku, jog iki tol valstybė dar turėjo egzistuot kaži kiek laiko, kol priėjo momentas iki paminėjimo. Galų gale, mes juk liepos 6-ają minime valstybės dieną - Mindaugo karūnavimo metines, kurios irgi ne prieš 100 metų vyko.

 

Ir turėčiau pastebėt, jog valstybė per visas šias istorines perturbacijas - karus, okupacijas, padalijimus - nė karto nebuvo išnykusi iš pasaulio žemėlapio.

 

Tai ką čia tada aiškina atkūrusi mūsų valdžia?? Nepriklausomybę? Bet kaip beskaičiuosi - jai nėra 100 metų. Lietuvos Respubliką? - Bet jai irgi nėra 100 metų, mat TSRS okupacijos laikais ji buvo Lietuvos tarybų socialistinė respublika.

 

Tai dabar turėtume visi suprast, jog jie mūsų vaikus bando palikt be savos istorijos (kai sakau JIE, tai turiu galvoj Ne MUS) ir be tvirtesnio pamato po kojomis.

 

Nuotraukoje pamatysite ir pažįstamą veidą. Seimo narė Rima Baškienė.

Keisti dalykai dedasi mūsų valstybėje - politikai ne tik, kad nesimokė Lietuvos istorijos pagrindų, bet net paviršutiniškai nesidomėjo tuo, kas jau buvo skelbiama per pastaruosius 20 metų

.Arvydas Daunys

Komentarai

Julija Sekma Taip. Mūsų akyse vagia mūsų pačių istoriją. Taip skurdžiai tas akis badantis 100-tukas atrodo... Daug, oi daug dar LT neišmanymo ir per mažai švietėjų-entuziastų.