ARCHYVAS

2018-06-25. AR JŪS ĮSITIKINĘS, KAD LIETUVĄ VALDO DEMOKRATIŠKAI IŠRINKTI ASMENYS ?

NUOMONĖ

 

 

 

AR JŪS ĮSITIKINĘS, KAD LIETUVĄ VALDO

DEMOKRATIŠKAI IŠRINKTI ASMENYS ?

AŠ NE !


Kokie valstybės valdymo pamatai, tokie ir rinkimai. Kokie rinkimai, tokie ir valstybės atstovai. Kokie atstovai, tokie ir valdininkai.

 

Jau 27 metus mus mulkina. Čia neturime demokratijos. Mūsų Lietuva yra priskiriama prie dalinės demokratijos valstybių. Toliau. Eisi į rinkimus ar neisi, bet valdžia būs išrinkta. Eisi - padidinsi dalyvavusiųjų procentą, neisi - būs mažesnis dalyvavusiųjų procentas. Ir niekam nėra svarbu - AR YRA TEN UŽ KĄ BALSUOTI, AR NE.

 

Rinkimų įstatyme nėra nurodyta - nedalyvavo toks procentas arba sugadinta toks procentas ir rinkimai yra neužskaitomi. Taigi, jų, viešpataujančių, naudai yra sudaryti rinkimai. Laimi ne rinkėjai, o "balsų skaičiuotojai". Pirmiausiai reikia pasiekti, kad valdžia būtu demokratiškai išrinkta.

 

Norint tai padaryti reikia, kad rinkimų įstatymas atitiktu demokratiją. Tada pagerės rinkimų organizavimas ir kokybiškesni būs renkamieji. Tada būs galima sakyti "kokius išsirinkote, tokius ir turite". O dabar valdžios žmonėm taip kaltinti mus "kokius išsirinkote....." yra apsoliutus melas.

 

Pranas Jocys