ARCHYVAS

2018-04-21. KĄ DARYTI? VIENYTIS !

Vidmantė Jasukaitytė

 

alfa.lt nuotr.

Mieli bičiuliai, žmonių galvose šiandien - kratinys. Tai skausmas dėl neteisybės, depresija, laisva Valstybė, kuria jie taip tikėjo, nepateisino jų vilčių. Ne tik nepateisino - brutaliai apgaudinėjo, melavo, sugriovė švietimo sistemą, vietoj sveikatos apsaugos - simuliakras - sistema vaiduoklis, kuris ryja milijonus, bet tai neturi jokio ryšio su pagalba sergančiam, kenčiančiam piliečiui, ministerijos tapo partijų ėdžiomis, lesyklomis...

 

Kokia valdžia bebūtų, kokia partinė dauguma bevadovautų - nėra jokios etikos, jokio žmogiškumo, jokios pagarbos valstybei, kuriai vadovauja. Piliečiai arba palieka savo tėvynę, arba chaotiškai protestuoja, nesuvokdami sąmoningai sukurto blogio mechanizmų, kurie nepertraukiamai naikina Valstybę, Tėvynę, Tautą... 


Žmonės, neturėdami jokių politinio pradžiamokslio, negali teisingai įvertinti šios tyčinės destrukcijos šaknų. Ir kaip jie galėtų teisingai susivokti, jei nuo pat Nepriklausomybės paskelbimo laikraščiuose skaitė užsakytus straipsnius, valdomą ir dozuojamą informaciją, kol, galų gale, beveik visa žiniasklaida perėjo į privačias interesų grupių rankas. Taip žiniasklaida galėtų būti ketvirtoji valdžia, jei ji tarnautų mūsų Valstybei, tačiau taip nėra.


Ką daryti?


Ieškoti individualybių, kurių aukštai organizuota filosofinė mintis sugeba neklaidingai įvardintį vykstančių procesų esmę, kilmę ir pasekmes. Ieškoti tikrų, ne apsišaukusių autoritetų, laisvo proto, nesiekiančių asmeninių interesų, turinčių aukštesnius tikslus ir tvirtą universalią idealų sistemą. Tokių žmonių nėra daug, jų niekada nebūna daug, tačiau tokiai nedidelei šaliai, kaip Lietuva pakaktų ir keliasdešimt, pradžiai - net keliolika ar net keleto, su sąlyga, kad jie galėtų viešai skelbti savo mintis, kurios galėtų veiktų kaip piliečių sąmonės ugdymo mechanizmai, kaip seminarai. 


Tokių žmonių turime - nedaug, bet turime, korumpuotos, kleptomaniškos valdžios jie yra puolami, jiems sudaromos kliūtys spausdintis, jie šalinami iš darbo, tuo apvagiant savo tautos mentalitetą. Tačiau valdžiai tai nerūpi.